ПочетнаБиблиотека

Библиотека

spot_img

„Ние сме безбројни“ – Ацо Караманов

НИЕ СМЕ БЕЗБРОЈНИБезбројни сме ние и во насметалниот повик на бурата ѕвонисо бодрост, со младост и со вераобземани сме ние, деца војноборни.Со раце надежни...

Прославувањето на 1-ви мај во бригадата

Под ројот на непријателски куршуми, партизаните во борбата за ослободување од фашистичката окупација и не можеле многу да размислуваат за слободни активности. Иако ретко,...

Балада за непознатиот – Кочо Рацин

Натаму – в поле битолскочемрее врба проклета –под врбата незнаен гроб,в гроб лежи војник непознат.Лежи од војна световна,лежи – и веќе земјосал –силно го...

Добивајте вести на вашата е-пошта

Последни објави