ПочетнаКолумни

Колумни

spot_img

Македонските корени на софиските врховисти и на бугарските фашисти

Пишува Тодор ПЕТРОВАко ја разложите Бугарија на Македонија, Мизија и Тракија, нема Бугари, бидејќи бугарската е политичка нација. Исто како поранешна Југославија со Југословените...

Секое како, има одговор – еве вака!

Знам дека знаете, ама само како потсетување. Најстариот делегат, велешкиот учител и Илинденец, Панко Брашнаров го отворил Првото заседание на Антифашистичкото Собрание на Народното...

Добивајте вести на вашата е-пошта

Последни објави

spot_img