spot_img

Галичка свадба во 1955 година (ВИДЕО)

Галичка свадба во 1955 година - вистинско парче богатство. Ова е можеби најстариот видео запис поврзан со традиционалната Галичка свадба. Снимена во 1955 година,...
ПочетнаАрхиваНационалниот парк „Маврово“ во репортажа од 1983 година (ВИДЕО)

Националниот парк „Маврово“ во репортажа од 1983 година (ВИДЕО)

- Advertisement -

Во време кога Националниот парк „Маврово“ се соочува со најголемите предизвици од оформувањето, ве потсетуваме на една емисија посветена токму за овој парк емитувана на ТВ Скопје на 5 ноември 1983 година.

spot_img
spot_img