ПочетнаTags1979филм

Таг: 1979филм

„Жена од малтер“ (1979) – македонски филм

ЖЕНА ОД МАЛТЕРГодина: 1979Режисер: Јане ПетковскиСценарио: Трајче Гаврилов, Владимир ПредиќГлумци: Томе Витанов, Снежана Стамеска, Благоја Спиркоски - Џумерко, Ѓокица Лукаревски, Димче Мешковски, Мите Грозданов...

„Томе од бензинската пумпа“ (1979) – македонски филм

ТОМЕ ОД БЕНЗИНСКАТА ПУМПАГодина: 1979Режисер: Јане ПетковскиСценарио: Горан СтефановскиГлумци: Илија Џувалековски, Емилија Андреева, Братислав Димитров, Стојна Костовска, Илко Стефановски, Душко Костовски...

Последни објави