ПочетнаМакедонски филмови

Македонски филмови

spot_img

„Белиот Ѕид“ (1978) – македонски филм

БЕЛИОТ ЅИДГодина: 1978Режисер: Љупчо БилбиловскиСценарио: Љупчо БилбиловскиГлумци: Столе Аранѓеловиќ, Сабина Ајрула, Марина Немет, Кирил Ќортошев, Тодор Николовски....

„Збогум на 20-тиот век-тиот век“ (1998) – македонски филм

ЗБОГУМ НА 20-ТИОТ ВЕКГодина: 1998Режисер: Дарко Митревски, Александар ПоповскиПродуцент: Дарко МитревскиСценарио: Дарко Митревски, Александар ПоповскиГлумци: Владимир Ендровски, Никола Ристановски, Лазар Ристовски, Владо Јовановски, Кирил...

„Преку езерото“ (1997) – македонски филм

ПРЕКУ ЕЗЕРОТОГодина: 1997Режисер: Антонио МитриќескиПродуцент: Игор Нола, Горјан ТозијаСценарио: Антонио Митриќески, Ташко ГеоргиевскиГлумци: Илија Џувалековски, Кирил Ќортошев, Екрем Ахмети, Љупчо Бреслиски, Џемаил Максут...

„Џипси Меџик“ (1997) – македонски филм

ЏИПСИ МЕЏИКГодина: 1997Режисер: Столе ПоповПродуцент: Владимир Анастасов, Игор Нола, Столе Попов, Горјан ТозијаСценарио: Владимир БлажевскиГлумци: Бајрам Северџан, Горан Додевски, Катина Иванова, Владимир Јачев, Љупка...

„Златни години“ (1978) – македонски филм

ЗЛАТНИ ГОДИНИГодина: 1978Режисер: Иван МитевскиСценарио: Русомир БогдановскиГлумци: Ацо Стефановски, Петре Прличко, Тодор Николовски, Јорданчо Чевревски...

„Македонска сага“ (1993) – македонски филм

МАКЕДОНСКА САГАГодина: 1993Режисер: Бранко ГапоСценарио: Симон ДракулГлумци: Кирил Поп Христов, Билјана Танески, Мето Јовановски, Владо Јовановски, Сузан Максут, Чедо Камџијаш...

„Бог да ги убие шпионите“ (1993) – македонски филм

БОГ ДА ГИ УБИЕ ШПИОНИТЕГодина: 1993Режисер: Ацо АлексовСценарио: Ацо АлексовГлумци: Васил Шишков, Благоја Спиркоски - Џумерко, Душко Костовски, Илија Џувалековски, Петре Арсовски, Петре Прличко,...

Добивајте вести на вашата е-пошта

Последни објави