ПочетнаTagsздравје

Таг: здравје

Современите луѓе од градот ја губат способноста за варење хранливи билки

Бершива, 20 март 2024 (МИА) - На западната индустриска исхрана веќе значително ѝ недостасуваат растителни влакна, според науката, и се чини дека тоа суштински го...

Недоволно витамини и минерали предизвикува различни непријатности во телото

Лондон, 12 март 2024 (МИА) - Човековото тело постојано ни кажува што се случува во него... Така, без разлика дали тоа се бори со замор,...

„Лансет“: Над милијарда луѓе ширум светот имаат прекумерна тежина

Лондон, 1 март 2024 година МИА - Повеќе од милијарда луѓе се борат со прекумерната тежина и дебелината, посочуваат новите научни проценки на светско ниво,...

Последни објави