ПочетнаTagsархива

Таг: архива

Охридско интермецо од 1978 година (ВИДЕО)

Охрид, без узурпирање на езерото и без сквернавење на чаршијата. Охрид низ објективот на РТВ Скопје во шест минутно видео од 1978 година. Уживајте.https://youtu.be/Zql2RFRtGDs 

Дојран во 1983 година (ВИДЕО)

 „Под исто небо“ - емисија на Радио-телевизија Скопје за животот и соживотот во Дојран и околината од 1983 година.https://youtu.be/Lr0TiGX_7Dg

Крива Паланка во 1983 година (ВИДЕО)

Крива Паланка во документарна емисија на РТВ Скопје емитувана на 27 јануари 1983 година.https://youtu.be/7nKvRxKfug4

Под исто небо – село Наколец (ВИДЕО)

Уште едно прекрасно архивско видео за Преспа, поточно селото Наколец. Емитувано на РТВ како дел од документарната емисија „Под исто небо“ на 6 ноември...

Македонците од другата страна на Шар Планина (ВИДЕО)

Гора е историско-географска област која се наоѓа помеѓу областите Љума и Полог. Од планините Коритник на север, на југ од мостот Торбешки. Во крајниот...

Преспа и Ресен во 1982 година (ВИДЕО)

Патеписна репортажа на РТВ Скопје не' носи во минатото. Преспа и Ресен низ објективот на македонскат камериа во далечната 1982 година.https://www.youtube.com/watch?v=VHGzwj9caaI

Јосип Броз Тито во Тетово 1972 година (ВИДЕО)

„Над 4 илјади работници на волнарскиот комбинат Тодор Циповски Мерџан со френетично ракоплескање и извици Тито, Тито, го пречекаа југословенскиот претседател во својата средина“....

Последни објави