ФУДБАЛ
КОШАРКА
РАКОМЕТ
ОСТАНАТИ СПОРТОВИ

Добивајте вести на e-mail

Добивајте ги најважните вести на неделата на Вашата електронска пошта

Следете не'

Предаден па смртно ранет – 82 години од смртта на Орде Чопела

На денешен ден 1942 година во Битола починал македонскиот комунист, учесник во НОБ и Народен херој на Југославија, Јордан Чопела попознат како Орде Чопела.Јордан Чопела е роден во Варош, во семејство на печалбари. Во 1940 година станал член на Комунистичката партија на Југославија. Активен бил во здружението на тутунопроизводителите. Поради учеството во организирање на штрајк против Монополот, со цел да се зголемат откупните цени...

Самоков во 1980 година (ВИДЕО)

Самоков во документарна емисија на РТВ Скопје снимено и емитувано во 1980 година.https://www.youtube.com/watch?v=0gzkIYE5RD8&t=3s
spot_img